Minä doulanasi


Olen Suomen doulat ry:n jäsen ja sitoutunut työskentelemään synnytysdoulan toimenkuvan mukaisesti.

Doulanasi haluan tutustua sinuun ja perheeseesi ja oppia tietämään, minkälaista tukea juuri te tarvitsette. Minulle ei ole väliä onko ajatuksenasi lääkkeellinen vai lääkkeetön synnytys tai vaikka suunniteltu sektio. Tärkeintä minulle on, että mitä ikinä toivotkaan, voit laatia toiveesi tuntien vaihtoehtosi ja oikeutesi. Tässä kohtaa haluan nimenomaan tarjota tukeani, tietoani ja taitoani. Jotta saisit tietoa, johon perustaa omat suunnitelmasi ja toiveesi. Kun tulee tilanne, etten osaa vastata kysymykseesi, pyrin parhaani mukaan auttamaan sinua löytämään tietoa.

Autan mielelläni laatimaan synnytyssuunnitelmaa ja / tai -toivelistaa. Voimme keskustella erilaisista kivunlievitysmenetelmistä, lääkkeellisistä ja lääkkeettömistä, synnytysasennoista, synnytysympäristöstä, siitä millaista tukea kaipaisit mahdolliselta puolisolta / tukihenkilöltä ja minulta. Synnyttäjänä sinulla on kuitenkin täysi oikeus muuttaa mieltäsi synnytyksen aikana ja siihen meillä muilla läsnäolijoilla on mukautuminen.

En ole doulana terveydenhuollon ammattihenkilö, enkä näin ollen suorita tai osallistu lääketieteellisiin toimenpiteisiin. En missään tapauksessa korvaa kätilöä tai lääkäriä, vaan olen tukemassa sinua ja mahdollista puolisoasi/tukihenkilöäsi, sekä perhettäsi.

Doulasuhteissani toimin luottamuksellisesti. Kertomasi tiedot ja doulasuhteemme pysyvät meidän välisinä asioina. Doulasuhteemme astuu virallisesti voimaan allekirjoitettuamme doulasopimuksen, josta käy ilmi sopimamme palvelun sisältö, ehdot ja hinnat.

Sinulta ja perheeltäsi toivon avointa ja rehellistä vuorovaikutusta kanssani, sillä vain sen avulla pystyn tukemaan teitä sillä tavalla, jota te tarvitsette.